Korg

Svensk Kundservice🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,8/5 Kundrecensioner ★★★★★

Hur man organiserar en övernattning

Hur organiserar man en övernattning?

Hur organiserar man en övernattning? Även om det inte är någon ny aktivitet är det ett av de bästa sätten att tillbringa kvällen hemma. För att lyckas krävs ett originellt tema och en bra organisation.

För att festen ska bli en succé är det idealiskt att gå igenom ett antal steg som att välja datum, fastställa gästlistan osv.

Att välja datum för festen

Att välja ett datum är mycket knepigt när man funderar på en övernattningsfest. För det första är det viktigt att välja en gynnsam period eller en mindre hektisk helg, så att det valda datumet passar alla. För det andra, och om möjligt, bör du kontrollera dina vänners kurskalender för att se om de är tillgängliga.

Dessutom bör du informera gästerna så att de kan ta ställning till det föreslagna datumet. De kan då ordna sina kalendrar så att de kan följa inbjudan.

Applikationen Doodle, som är ett program för evenemangsplanering, kan vara användbar för detta ändamål. Det rekommenderas dock starkt att du väljer datumet för festen med dagen efter festen i åtanke. Eftersom festen kommer att pågå hela natten bör nästa dag inte vara en arbets- eller skoldag.

Bestäm gästlistan

Övernattningen är en speciell fest eftersom den samlar en liten grupp människor som delar en genuin vänskap eller intimitet. Därför är gästlistan mycket liten och baseras på affinitet. Antalet gäster vid en övernattning är vanligtvis litet så att festens kärna inte försummas.

Mycket ofta är det bara dina bästa vänner som bjuds in till en övernattning. I det här tänkesättet bjuder tjejerna bara in sina bästa vänner. Pojkar bjuder in sina mest pålitliga vänner. Vuxna kan dock ha en övernattning för att minnas sin barndom, men deras fest kommer inte att vara i samma skala som barnens.

Skicka ut inbjudningar

Att skicka ut inbjudningar är en mycket viktig fas i förberedelserna för en övernattningsfest. En sak är att veta vilka som kommer att delta i festen. Det andra är att kunna bjuda in dem och övertyga dem att inte missa festen.

Innan du börjar skicka ut inbjudningar måste du skriva inbjudan. Denna övning kräver att du är övertygande och artig i inbjudan.

Därefter kan du skicka ut dina inbjudningar. Med teknikens framsteg och tillkomsten av sociala nätverk kan du skicka dina inbjudningar till dina vänner via sms.

Décorer le lieu de la soirée

Dekorera lokalen

Tvärtemot vad det kan verka behöver en övernattningsfest hållas i en festlig miljö. För att se till att alla gäster har det trevligt måste platsen vara väl inredd för att skapa en bra atmosfär.

Innan man går vidare med dekorationen av lokalen är det dock viktigt att definiera temat för festen. Detta gör det lättare för dig att välja lämpliga dekorationer. Du kan till exempel välja ett sagotema, ett videospelstema osv.

Ett av de bästa valen är att använda en mysig och trivsam dekoration. Detta kommer att få dina gäster att vilja roa sig mer och kvällen kommer att bli mycket vacker. För all del är det viktigt att vara uppmärksam på de minsta detaljerna i dekorationen. Du kommer att behöva :

  • Använd dig av dina gästers smak;
  • Ordna kuddar och kuddar, utan vilka kvällen skulle vara märklig;
  • Välj helst fjäderkuddar;
  • Dekorera rummet med ljuseffekter som inte är för ljusa;
  • Om möjligt, bygg tillfälliga stugor eller ett tält med lakan.
Établir les menus de la soirée

Fastställande av kvällens meny

Måltiden under en övernattning är mycket viktig. Först och främst bör du ha en uppfattning om vad dina gäster gillar att äta och vilka allergier de har. För att alla ska kunna njuta av maten är det viktigt att välja vanlig mat. I det här kölvattnet kan du till exempel välja:

  • Pizzor;
  • Popcorn, en lämplig måltid för en övernattningsfest;
  • Burgare;
  • Croque-monsieur;
  • Pannkakor.

Som efterrätt kan de måltider som anges nedan användas som en meny:

  • Brownies;
  • Chokladkakor;
  • Kakor;
  • Våfflor;
  • Glass;
  • Milkshakes.

Eftersom övernattningen sker på morgonen är det viktigt att se till att frukosten är förberedd. På så sätt kommer dina gäster inte att gå hem hungriga. I gryningen kommer de att ha något att äta till frukost.

Att välja pyjamas

Valet av pyjamas bör göras med tillräcklig uppmärksamhet och omsorg. Pyjamasen är det första tillbehöret för en övernattningsfest. Du kan ha din vanliga pyjamas som du går och lägger dig i på kvällen.

Det är dock bättre och mer passande att gå utanför det vanliga. Du kan därför köpa en ny pyjamas, speciellt för tillfället. Det andra alternativet är att titta i en kostymstomme. Då kan du få en unik pyjamas för kvällen.

När du väljer pyjamas är det viktigt att du tar hänsyn till materialet i det tyg som använts för att sy pyjamasen. Eftersom festen är på kvällen bör du välja pyjamas med ett tjockare eller tunnare material. När det gäller färg kan du klä dig som du vill.

Välj musik för underhållningen i förväg

När du planerar att underhålla din fest med musik måste du planera allting. Det är viktigt att känna till de artister som är trendiga på nätet. Att känna till dessa artister och deras mest populära låtar kommer att vara till stor hjälp. I allmänhet spelas underhållningsmusik inte under en övernattning. Men om du ändå använder dem måste du välja.

En övernattning skiljer sig från en födelsedagsfest eller en bal. Därför bör musiken som spelas under festen vara tyst och mjuk. Volymen på musiken bör inte vara särskilt hög och högljudd.

Fastställande av programmet för kvällen

För att inte ge sig ut i blindo är det viktigt att ha eller upprätta ett program för övernattningen i förväg. Programmet gör det möjligt för dig att fastställa riktningen och stämningen för din fest.

Programmet gör det också möjligt för dig att bestämma tid och plats för din fest. Med hjälp av programmet kan du fastställa och definiera de aktiviteter som kommer att äga rum under din övernattning.

Normalt sett tittar deltagarna under en övernattning på en film tillsammans, diskuterar ett eller annat ämne och har roligt med kuddar.

Acheter tout le nécessaire pour la fête

Köp allt du behöver för festen

För att göra din övernattning till en succé måste du handla allt du behöver. För att se till att du inte glömmer det viktigaste bör du göra en lista över saker att köpa i förväg. På så sätt kan du köpa allt du behöver för en lyckad fest. Det är viktigt att göra upp en kostnadsbudget. Efter denna fas är det viktigt att samla in de nödvändiga medlen för att betala allt.

Hur planerar du en övernattningsfest?

Har du någonsin lyckats organisera en bra övernattning tidigare? Berätta i en kommentar hur det gick och varför du och de andra deltagarna älskade det.

10 % rabatt på hela butiken!

Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.