Korg

Svensk Kundservice🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,8/5 Kundrecensioner ★★★★★

Vilket material för vinterpyjamas för barn

Vilket material för vinterpyjamas för barn?

När det är kallt ute bör du hålla ditt barn varmt. För detta behöver du en mjuk och bekväm vinterpyjamas. Det finns dock flera material som babypyjamas tillverkas av.

För att göra det lättare för dig att välja finns här ett urval av material som silke eller ull och många andra.

1- Silke

Som ett hypoallergeniskt tyg är pyjamas av silke motståndskraftig mot allergener som mögel och svamp, till skillnad från sina konkurrenter i bomull och flanell.

Silke är ett rekommenderat vintermaterial för ditt barn. Det absorberar fukt och minskar friktionen mellan barnets hud och sängen.

Absorberar fukt

Pyjamas av silke är känd som“fiberns drottning” och känns verkligen som ett andra skinn så fort du tar på dig den. Förutom den mjuka känslan ger tyget bästa möjliga vård och njutning för kroppen. Tygets fibrer innehåller en hydrofil aminosyra med sidokedja som absorberar överflödig fukt från kroppen under natten och släpper ut den i luften.

Även om tyget är andningsbart innehåller det en viss mängd fukt för att hålla huden återfuktad under hela natten. Denna metod för absorption och avgivning fungerar även under sommarmånaderna, så att kroppen håller sig sval i det varma vädret.

Fördelaktigt för sömnen

Pyjamas i siden, ett mycket lyxigt tyg, är känt för att hjälpa till att lösa sömnproblem och hålla ditt barn bekvämt under hela natten. Det protein som finns i tyget kombinerar 18 typer av naturliga aminosyror som med rätta kallas“sömnfaktorn“.

Allergilindring

Silke är det idealiska valet om ditt barn är benägen att drabbas av hudallergier. De naturliga egenskaperna hos silke är bland annat följande:

  • Antibakteriell ;
  • Antimögel;
  • Anti-mit.

Sericin, som är ett protein som skapas av Bombyx Mori vid tillverkningen av silke, är det som hindrar alla former av bakterier och kvalster från att växa. Pyjamas i siden är alltid tillverkade av 100 % naturligt silke. Detta harhygieniska och hälsomässiga fördelar.

De förhindrar att eventuella allergiska reaktioner bildas på huden och stoppar eventuell hudirritation som ditt barn kan få av att röra sig mycket när det sover.

Inga skadliga eller aggressiva kemikalier används vid tillverkningen av silket. Det finns därför ingen risk för hälsan hos barnets hud när sidenpyjamasen bärs.

Bébé avec un pyjama polaire

2- Fleece

De är också mycket mjuka. Fleece gör ett fantastiskt jobb med att hålla barnet varmt, eftersom fleecefibrerna håller kvar värmen inuti. Om du märker att ditt barn fryser eller om det drar i rummet rekommenderas fleece.

Om din babys mage och tår är varma eller till och med bränns bör du ta bort ett lager. Allas kroppstemperatur är lite olika, så det är viktigt att övervaka ditt barn regelbundet. Om din bebis ser rödaktig ut eller om magen och händerna är varma behöver han inte en sovsäck över sin fleecepyjamas.

Bébé avec un pyjama en fibres naturelles

3- Naturfibrer

Naturliga fibrer inkluderar certifierad ekologisk bomull, bambu och merino. De har visat sig vara andningsbara och fria från syntetiska ämnen och kemiska rester som kan skada ditt barn. De främjar andningsförmåga och komfort.

Du kanske har hört att naturfibrer skiljer sig från syntetfibrer genom att de andas bättre. Detta är sant och särskilt viktigt för nyfödda barn och deras känsliga hud.

I en process som kallas “wicking” absorberar dessa naturfibrer svett och släpper ut svett i luften, vilket möjliggör ventilation. Ett spädbarn har en tendens att vakna upp om dess temperatur inte regleras och dess hud inte kan andas fullständigt.

Förutom andningsförmåga är naturfibrer också synonymt med högsta komfort och kännetecknas av en mjuk konsistens och minskad friktion vid rörelse. Visste du att naturfibrer som ekologisk bomull med rätt tvätt kan förbli lika mjuka som den dag du köpte dem?

Att välja nattkläder av naturfibrer kan därför innebära skillnaden mellan en fridfull eller avbruten sömn.

Som vi har sett är kroppstemperaturen viktig för att bebisar ska kunna sova. Även om detta fortfarande är en viktig aspekt kan föräldrarna genom att välja rätt sovkläder reglera barnets temperatur på ett naturligt sätt. En stabil temperatur förlänger hans sömn, vilket innebär mer sömn för dig.

Naturfibrer fungerar bra inom ramen för dessa riktlinjer på grund av deras andningsförmåga och fukttransporterande egenskaper. Föräldrar kan använda TOG för att förhindra att deras nyfödda barn blir för kalla på vintern eller för varma på sommaren. Till exempel är bomull och bambu utmärkta val för varmt väder, medan merinoplagg är ett idealiskt val för att hålla barnet varmt utan risk för överhettning på vintern.

Bébé avec un pyjama en batiste de coton

4- Batiste

Detta är ett öppet vävt bomullstyg som är mycket mjukt. Det är inte genomskinligt som voile eller gräsduk. Detta tyg är mycket slitstarkt jämfört med andra bomullstyg och mycket bekvämt att bära eftersom det är mycket mjukt. Lättheten hos detta tyg gör det också till en vinnare. Batiste är ett utmärkt material att köpa din babys pyjamas för vintern.

5- Ull

Pyjamas i ull rekommenderas varmt för vintern. Tack vare sin textur ger de ditt barn en bättre känsla. Du måste dock vara försiktig. Det finns flera olika typer av ull. Be om råd och gör rätt val.

Nyfödda spenderar ungefär 80 % av sin tid med att sova och deras fysiska och kognitiva utveckling påverkas av kvaliteten på denna sömn. Att välja sovkläder av naturfibrer, sammet, ull och andra material är ett utmärkt sätt att stödja denna process. Det kan lugna föräldrarna att de gör allt de kan för att främja en säker och harmonisk sömn. Det är därför upp till dig som förälder att välja de bästa materialen för att stödja ditt barns sömn.

Vad tycker du är det bästa materialet för vinterpyjamas för bebisar?

Vet du redan vilket material du ska välja till vinterpyjamas för bebisar? Berätta för oss i en kommentar vilka dina kriterier är.

10 % rabatt på hela butiken!

Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.