Korg

Svensk Kundservice🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,8/5 Kundrecensioner ★★★★★

Pyjamas av satin eller siden för kvinnor

Pyjamas i satin eller siden för kvinnor: Hur väljer man?

Pyjamas är gjorda av flera olika material och är onekligen användbara. Pyjamas för kvinnor måste kombinera stil och komfort, så man måste vara försiktig när man väljer dem.

Bekväma pyjamas med attraktiva mönster kan vara gjorda av satin eller siden. Båda materialen, vart och ett med sina egna särdrag, bidrar till detta plagg.

För att göra ett klokt val mellan pyjamas i satin och siden är det viktigt att förstå deras fördelar och egenskaper.

Egenskaper och fördelar med pyjamas i satin

Satin är en av de tre viktigaste vävarna som används vid vävning. Satin tillverkas idag av naturmaterial som bomull, linne, silke, ull och andra och finns nästan överallt. En stor majoritet av plagg världen över är tillverkade av det. Vi skiljer på flera olika typer. Dessa är :

  • Korkskruvar, draperier i satinväv med upprepning;
  • Satinkrèpe;
  • Damast, satinväv, även med kvadratiska mönster;
  • Duvetine ;
  • Satin liberty, tyg som är repat på baksidan;
  • Sateen, ett bomullstyg som har samma glans som silkessatin;
  • Sateen, satin med ett ökat antal bindstygn;
  • Satin changeable;
  • Hertigsatin, tungt, tjockt och glänsande tyg.

Satin är mjuk och smidig mot huden, tillverkad av ett ulltyg och ger kläderna ett lyxigt utseende. Pyjamas i satin är varma och mångsidiga och är det idealiska materialet för en varm vinter.

Med sina garner och tyger minskar satin risken för att komma svettig ur sängen jämfört med andra material. Det tål också långvariga tvättar utan att blekna.

Caractéristiques et avantages du pyjama en soie

Egenskaper och fördelar med pyjamas i siden

Pyjamas i siden är ofta dyrare vid första anblicken. Silke är ett mycket lyxigt material för sovkläder. Det produceras av vissa fjärilars larver och även av vissa spindlar.

För att odla det krävs flera planteringar av mullbärsträd. Det är unikt behagligt och mycket mjukt för huden och har förmågan att vara ett värmereglerande tyg. På sommaren håller pyjamasen av siden dig sval och på vintern håller den dig varm.

Förutom dessa fördelar är silke ett mycket sårbart material. Det har en elasticitet på 15 procent. Det är mycket flytande och inte särskilt tjockt. Nattkläder i siden kan försämras mycket snabbt vid upprepade tvättar. På grund av denna nackdel kan silke vara naturligt för att lösa ett resistensproblem, samtidigt som dess höga satinkvalitet bevaras.

Différence entre pyjama en satin et en soie

Skillnaden mellan pyjamas av satin och siden

För det första, när det gäller skillnaden mellan dessa två former av pyjamas, bör det noteras att silke är ett material, medan det senare är en väv (ett sätt att väva). Du kan alltså stöta på siden, bomull, polyester och sedan nylonsatin, liksom du kan stöta på silkestyg och sammet och sedan twill.

Dessutom ger vävd satin både en blank sida och ett matt resultat. Enbart med detta material står du inför två valmöjligheter när det gäller ytbehandlingen: antingen en ytbehandling som ger dig ett glänsande tyg eller en ytbehandling som gör att du ser ett matt tyg. Satin har därför mycket större potential på detta område än siden.

Silke, som är en naturfiber, framställs från silkesmaskarnas kokonger. Tyg som tillverkas av den är mycket mjuka och glänsande. Kort sagt är silke motsatsen till satin, som är ett sätt att väva.

Ur estetisk och hälsomässig synvinkel är de två dessutom oförenliga. Till skillnad från satin är silke naturligt allergivänligt och antibakteriellt. De otaliga aminosyror som ingår i silkespyjamasen garanterar att din hud och ditt hår bevaras och återfuktas. Den minskar på rekordtid sömnens veck, samtidigt som den minskar deras effekter mot din åldersnivå.

Silkespyjamas absorberar inte krämer, så du kan njuta av fördelarna med din kvällsskönhetsrutin på regelbunden basis. Silkematerialet ser till att ditt hår skyddas från frissighet. Ditt hår kommer nu att vara mindre sprött och välskött. Förutom de ovan nämnda fördelarna är silke en värmereglerare som inte absorberar fukt.

Satin å andra sidan är, förutom att det inte är ett material som silke, inte heller allergivänligt. Pyjamas i satin ger dig en sömn av överlägsen kvalitet. Den ger en vilsam sömn och den lätta känslan av att inte ha något på sig. Tack vare sitt tyg ger satinpyjamasen dig en slät yta. Det stör dig inte heller när det gäller svettning. Satinpyjamasen är mycket lämplig för vinter och sommar och skyddar dig från värmen och även från alla höga temperaturer.

Slutligen bör det noteras att priset på pyjamas i siden är högre än priset på pyjamas i satin. Anledningen till detta är helt enkelt att siden är ett mycket dyrt och svårt material att hitta.

Top 3 de pyjama satin

Topp 3 pyjamas i satin

1- Pyjamas i satin för kvinnor

Pyjamas med långa ärmar och i färgen lila 101, de är ett säkert kort för vinterperioden. Med två praktfulla blommor tryckta på båda sidor av kragen är detta plagg mycket vackert.

2- Pyjamas i flanell för kvinnor – sexigt set i satin

Komplett i svart är detta oklanderliga pyjamaset sytt i en V-hals. Hjärtat tryckt och ärmlöst är det mycket sött och passar för din curling.

3- Pyjamas i satinflanell för kvinnor

Mycket bra nattkläder för hemmet, höga och korta, dessa sexiga pyjamas i satin och spets är helt exceptionella. Med sin svarta färg kan den ge dig en ofattbar komfort.

Topp 3 pyjamas i siden

1- Nattkläder i siden för kvinnor

Med en bra uppsättning är dessa pyjamas välgjorda för dina små kvällsavkopplingar. Trimmad på båda sidor med satintyg är detta plagg bara oklanderligt.

2- Lång pyjamas i siden för kvinnor, sommar med långa ärmar

Bra lång dampyjamas i vitt och bäst lämpad för sommaren, detta plagg har långärmade byxor i två delar. Satin och tryckt, den kan bäras hemma för all avkoppling.

3- Lång pyjamas för kvinnor, Pyjamas i silkesimitation

Mycket bra uppsättning i en ljusblå, dessa pyjamas är bäst för sommaren. Tillsammans med ett annat nattset passar den för XXL-kvinnor.

10 % rabatt på hela butiken!

Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.